Ga naar hoofdinhoud

waarom yoga?

Yoga is geschikt voor iedereen. Oud, jong, lenig, stijf, fit, of juist niet zo energiek. Iedereen kan yoga beoefenen. Of je het nu dagelijks doet of één keer per week, Yoga verrijkt & verandert je leven! Je zal snel merken dat yoga een positieve invloed heeft op je lichaam én geest. Dus waar wacht je op?

ontspanning
verminder stress

Yoga ontspant! Door een daling van het stresshormoon cortisol, verlaging van de bloeddruk en het hartritme ontstaan tal van voordelen: betere spijsvertering, verhoogde immuniteit, vermindering van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

cardiovasculaire workout
cardiovasculaire workout

Zelfs lichte yoga-oefeningen hebben cardiovasculaire voordelen. Ze verlagen het hartritme, verhogen het uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname.

pijnverlichting
pijnverlichting

Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga asanas (houdingen) en meditatie pijn verlicht.

flexibele spieren
sterke, lange & flexibele spieren

Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, lichamelijke kracht neemt toe van top tot teen. Stramme spieren worden weer soepel. En, het beoefenen van yoga zorgt voor een betere lichaamshouding, waardoor nek- en spierklachten afnemen.

gewichtsverlies
mogelijk gewichtsverlies

Yoga kan je helpen om gewicht te verliezen. Zo verbrand je tijdens een Hot Yoga les wel 600 calorieën! Dankzij calorieverbranding en stressvermindering, spoort yoga ook aan gezonder te eten en helpt yoga je meer zelfvertrouwen te krijgen.

gewichtsverlies
meer energie

Mensen die regelmatig een yogales volgen geven vaak aan veel meer energie te hebben. Yoga zorgt voor een complete detox. Tijdens de yogales worden verschillende organen gestimuleerd, dit zorgt voor een optimale bloedtoevoer. Je lichaam kan daardoor snel en effectief afvalstoffen afvoeren. Dit vertraagt het verouderingsproces en geeft meer energie.

ademhaling
verbeterde ademhaling

Yoga leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en diepe ontspanning. Zo verhoogt het de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.

stralende huid
stralende huid

Door een betere bloedtoevoer en het versneld afvoeren van afvalstoffen helpt yoga je om een stralende huid te krijgen.

kindful
yoga maakt je kindful

Yoga helpt je je te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. En..yoga maakt je een blijer en gelukkiger mens, voor jezelf én anderen. Yoga maakt van jouw frons een glimlach.