Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Balanzs, jouw leskaart of abonnement? Bekijk dan eerst of je jouw antwoord kunt vinden in het onderstaande overzicht. Kom je er niet uit? Neem dat even contact met ons op via +31 (0)70 34 56 033 (best te bereiken ma t/m vrij tussen 09:00 en 12:00) of hallo@balanzs.nl.

vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen:

Account en Login

Dat klopt! In maart 2022 zijn wij overgestapt naar een nieuw boekingssysteem om jouw ervaring te verbeteren. Wij hebben onze website ook direct maar een upgrade gegeven, mooi he? Om gebruik te blijven maken van jouw account, zijn er een paar kleine handelingen nodig.

Boekingen voor lessen en alle details van jouw lidmaatschap of lessenkaart zijn al mee verhuisd naar ons nieuwe systeem, en wachten daar met smart op je om gebruikt te gaan worden 🙂

Volg de volgende stappen om een nieuw wachtwoord aan te maken en jouw profiel en betaalgegevens aan te passen:

  1. Klik rechts bovenin de pagina op ‘login’ om naar ons nieuwe boekingssysteem te gaan, vul je e-mailadres in selecteer vervolgens ‘Wachtwoord vergeten?’ en klik op ‘OK’. Voer nu het e-mailadres in dat je tot dusver hebt gebruikt om bij ons in te loggen. Je ontvangt hierna een mailtje van Bsport om een nieuw wachtwoord aan te maken.
  2. Klik op de ‘Create Password’ knop in dit mailtje om een nieuw wachtwoord aan te maken. In het scherm ‘Edit Password’ kun je een nieuw wachtwoord invoeren, zorg ervoor dat je twee keer hetzelfde wachtwoord invoert en klik vervolgens op ‘OK’ om dit wachtwoord op te slaan.
  3. Je kunt nu inloggen op jouw account en zult aan de linkerkant van deze pagina verschillende tabjes zien staan. Klik op ‘Profiel’ en controleer of al jouw gegevens kloppen. Als je op dit moment een actief lidmaatschap hebt, klik dan op ‘Subscriptions’ en selecteer ‘Add’ om jouw betaalgegevens door te geven.

Klaar! Je kunt nu aankopen doen in onze online winkel, de lessen van jouw keuze inboeken en ze gaan volgen. We zien je heel graag snel weer in de studio, of online via Zoom!

Zeker weten! Na het doen van een aankoop ontvang je van ons een bevestigingsmailtje, met hierin een link om jouw factuur te downloaden. Deze factuur kun je vervolgens gebruiken voor persoonlijke administratie, of doorsturen naar jouw werkgever als zij (een deel van) jouw aankopen vergoeden.

Evenementen kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 24 uur voordat het evenement begint. Je kunt jouw plekje annuleren via jouw account of neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar hallo@balanzs.nl. De aanschafwaarde van het evenement wordt automatisch als krediet aan jouw account toegevoegd en kan gebruikt worden voor jouw volgende aankoop.

Alle boekingen voor events zijn persoonsgebonden, zodoende kan er maar 1 boeking per account in ons systeem aanwezig zijn. Als je iemand mee wilt nemen naar een event, log dan uit op jouw eigen account en maak vervolgens een nieuw account aan voor de persoon die je mee wilt nemen en schaf via dit account het evenement aan.

Je gebruikersnaam is doorgaans je e-mailadres. Klik op de Login knop rechtsboven aan de pagina en voer hier het email adres in waarmee je eerder bij ons gebruik van hebt gemaakt. Je ontvangt vervolgens een mailtje van Bsport met een link om jouw paswoord te wijzigen. Het kan zijn dat dit bericht in jouw spam terecht komt. Geen mailtje ontvangen? Neem dan even contact met ons op via hallo@balanzs.nl of bel (tijdens kantoortijden) naar +31 (70) 34 56 033 en dan zorgen wij dat je weer kunt inloggen.

Prijzen en Abonnementen

Je kunt een abonnement op ieder moment in laten gaan, het is niet nodig op om de eerste dag van een nieuwe maand te wachten!

Kom je voor het eerst bij ons langs? Dan kun je gebruik maken van onze 7-daagse proefperiode. Je ontvangt vervolgens per email een kortingscode om toe te passen op de eerste maand van een nieuw abonnement.

  • Als je regelmatig bij ons langskomt, dan is een maandelijks abonnement waarschijnlijk de meest voordelige optie voor je.
  • Volg je iedere week é​​én yogales? Dan is het Balanzs Sometimes abonnement het meest geschikt voor jou.
  • Volg je iedere week twéé yogalessen? Dan is het Balanzs Regular abonnement een goede optie voor jou.
  • Voor onbeperkt toegang tot onze online en studio lessen, kies je voor het Balanzs Always abonnement.

De bovenstaande abonnementen zijn inclusief toegang tot onze online livestream lessen via Zoom, en geven jou ook toegang tot de opnames die je kunt vinden in onze online bibliotheek. Daarnaast krijg je bij het Regular en Always abonnement ook gratis toegang tot onze Masterclasses. Toegang tot workshops is niet inbegrepen. Abonnement worden maandelijks automatisch verlengt, ongebruikte lessen kun je niet meenemen naar een volgende maand.

Volg je het liever yogalessen vanuit huis? Maak dan gebruik van ons Online Library Only abonnement voor toegang tot de opnames van onze lessen (er zijn er al heeeel veel!), of kies voor ons Online Unlimited abonnement – waarbij je toegang krijgt tot onze online bibliotheek en onze online livestream lessen.

Kom je iets minder vaak langs in de studio en maak je graag wat langer dan 1 maand gebruik van jouw lessen? Kies dan voor een van onze lessen kaarten! Je hebt de keuze tussen een 5 lessenkaart (3 maanden geldig vanaf jouw eerste les), een 10 lessen kaart (6 maanden geldig) of een 20 lessenkaart (12 maanden geldig). Natuurlijk kun je ook altijd betalen voor 1 losse les!

Ben je er nog niet helemaal over uit? Stuur ons dan even een mailtje via hallo@balanzs.nl of bel ons op op werkdagen via +31 (70) 3456033 – we denken graag met je mee!

Super! Ga naar de prijzenpagina om te kijken welke opties wij aanbieden en selecteer de lessen kaart of het abonnement van jouw keuze. Je kunt direct afrekenen door te betalen met Ideal, Creditcard of automatische incasso.

Ja, je kunt bij ons ook met een Creditcard betalen.

 

Nee, het is niet mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten in onze studios. Wel kun je een losse les of een van onze lessen kaarten (5, 10 of 20 lessen) aanschaffen in onze studio. Omdat onze lidmaatschappen iedere maand automatisch verlengd worden dienen deze via onze website aangeschaft te worden, zodat je onze Algemene Voorwaarden kunt doornemen en ons kunt machtigen om maandelijks de kosten voor jouw abonnement af te schrijven.

Afhankelijk van welke kaart je hebt is de kaart voor een specifiek aantal maanden geldig. Verlengen doen wij alleen bij hoge uitzondering. De geldigheid van jouw kaart kun je vinden op onze prijzen pagina of in jouw account.

Rittenkaarten kunnen niet gepauzeerd worden. Als je een Balanzs Soms, Balanzs Regelmatig of Balanzs Altijd abonnement hebt kun je pauzes inlassen tussen twee betaaltermijnen in. Om jouw abonnement te annuleren of om een pauze te nemen tussen twee betaaltermijnen stuur je ons een mailtje met een verzoek tot annulering/pauzering. Zorg ervoor dat wij dit verzoek schriftelijk ten minste 10 werkdagen voor de verloopdatum van jouw huidige abonnementstermijn ontvangen, anders kunnen wij deze wijzigingen pas na de volgende maand doorvoeren.

Om aanpassingen te maken aan jouw lidmaatschap, dien je schriftelijk contact met ons op te nemen via hallo@balanzs.nl. Indien je jouw lidmaatschap niveau wenst aan te passen zullen deze wijzigingen vanaf de volgende maand ingaan. Let er wel op dat je je verzoek minstens 10 werkdagen voor het einde van jouw huidige betaaltermijn doorgeeft, zodat wij deze wijziging tijdig kunnen doorvoeren.

Ja, dat kan. Omdat je al een abonnement bij ons hebt betaal je voor deze extra les geen 16 euro, maar 11 euro. Wanneer je al jouw lessen voor de huidige periode verbruikt wordt de optie om losse lessen voor dit gereduceerde tarief aan te schaffen automatisch zichtbaar wanneer je jouw volgende les af wilt gaan rekenen!

Wij geven geen restitutie op reeds aangeschafte producten.

Zeker weten! Als je een mailtje stuurt naar hallo@balanzs.nl met een geldig bewijs van jouw (studenten) ID, dan zenden we je een kortingscode van 10% toe waar je gebruik van kunt gaan maken.

Lessen en Reserveren

Soms is jouw favoriete les al snel volgeboekt… gelukkig bieden wij een wachtlijst optie aan! Als de les volzit, voeg jij jezelf aan de wachtlijst toe. Wanneer er een plekje vrijkomt, ontvangt iedereen die op de wachtlijst staat een bericht via email. De persoon die als eerste reageert wordt aan de les toegevoegd. Deze automatische email wordt op zijn laatst 1 uur voor aanvang van de les verstuurt, vervolgens wordt de wachtlijst gesloten. Het kan zijn dat er op het laatste moment nog deelnemers zijn die zich afmelden. Houd ons rooster in de gaten om te zien of er nog plekjes vrij komen, en meld je vervolgens aan via ons rooster. Dan zien wij je vervolgens op de mat!

Om een les te reserveren bezoek je ons rooster via balanzs.nl/rooster en ga je naar de les die je graag wilt volgen. Je kunt tot 14 dagen vooruit boeken. Linksboven aan je scherm vind je een filter waarmee je jouw stad of favoriete studio kunt selecteren, om het makkelijker te maken om de les(sen) van jouw keuze te vinden. Om een volledige beschrijving van de les te lezen, klik je op het ‘I’ symbooltje. Wanneer je er klaar voor bent om de les te reserveren, klik je op ‘Book/’Reserveer’.

Als er beschikbare producten in jouw account aanwezig zijn (zoals een lessenkaart, losse les of een lidmaatschap) kun je deze hier selecteren om jouw les mee te betalen.
Klik vervolgens op de ‘Book’ knop om jouw reservering af te ronden.

Als er op dit moment geen actieve producten beschikbaar zijn in jouw account, kun je het product van jouw keuze selecteren en vervolgens jouw credit card nummer invoeren of een andere betaalmethode selecteren. Accepteer onze Algemene Voorwaarden door een vinkje te zetten en klik vervolgens op ‘Confirm Payment’.

Jouw aankoop is nu compleet en jouw les is gereserveerd. Een mailtje ter bevestiging is onderweg. Heb een super fijne les!

Ja, een aantal yogadocenten bieden ook privé lessen aan, welke aangepast worden naar aanleiding van jouw specifieke doelen en vaardigheden. Of je nu voor het eerst yoga beoefend, jouw yoga-beoefening wenst te verdiepen, of bijvoorbeeld ondersteuning zoekt bij een blessure… wij vinden de juiste ondersteuning voor jou! Mocht je een privéles willen inplannen, dan kun je contact met ons opnemen via +31 (70) 34 56 033 of per e-mail via hallo@balanzs.nl en dan helpen wij je verder.

Al onze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. In het rooster kun je terugvinden wat de intensiteit is van de les.

Een les ervaren is de beste manier om erachter te komen of een les goed bij je past. Daarom bieden wij nieuwe yogi’s een 7-daagse gratis proefperiode aan! Je ‘koopt’ deze proefweek via onze prijzen pagina of via de ’try now’ button rechtsboven aan de website. De 7 aaneengesloten dagen gaan in op de dag dat je jouw eerste les bij ons volgt en de proefweek loopt automatisch weer af.

Om een les te reserveren bezoek je ons rooster via balanzs.nl/rooster en ga je naar de les die je graag wilt volgen. Je kunt tot 14 dagen vooruit boeken. Linksboven aan je scherm vind je een filter waarmee je jouw stad of favoriete studio kunt selecteren, om het makkelijker te maken om de les(sen) van jouw keuze te vinden. Om een volledige beschrijving van de les te lezen, klik je op het ‘I’ symbooltje. Wanneer je er klaar voor bent om de les te reserveren, klik je op ‘Book/’Reserveer’.

Als er beschikbare producten in jouw account aanwezig zijn (zoals een lessenkaart, losse les of een lidmaatschap) kun je deze hier selecteren om jouw les mee te betalen.
Klik vervolgens op de ‘Book’ knop om jouw reservering af te ronden.

Als er op dit moment geen actieve producten beschikbaar zijn in jouw account, kun je het product van jouw keuze selecteren en vervolgens jouw credit card nummer invoeren of een andere betaalmethode selecteren. Accepteer onze Algemene Voorwaarden door een vinkje te zetten en klik vervolgens op ‘Confirm Payment’.

Jouw aankoop is nu compleet en jouw les is gereserveerd. Een mailtje ter bevestiging is onderweg. Heb een super fijne les!

Jouw huidige boeking zijn zichtbaar in jouw account in jouw Dashboard. Je vindt jouw account door rechts bovenin het scherm op Login te klikken. Selecteer vervolgens het tabje ‘Overzicht/Overview’. Als je de les die je wenst te annuleren niet ziet, pas dan aan de linkerzijde van het scherm de locatie van jouw les aan.
Studio lessen kunnen tot 3 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Je kunt je voor onze livestream lessen inschrijven via ons reguliere rooster via ​​balanzs.nl/rooster. Deze lessen worden aangegeven met een video icoontje en hebben het woord ‘Zoom’ in hun titel. Je ontvangt 15 minuten voor het begin van de les een mailtje met de Zoom link waarmee je deel kunt nemen aan de les. Controleer ook jouw spam mail even om te zien of de link daar terecht is gekomen. Opnames van lessen worden gecontroleerd op hun kwaliteit en waar mogelijk toegevoegd aan onze Online Bibliotheek.

Onze deuren sluiten op tijd, als een les eenmaal begonnen is dan is het niet langer mogelijk om toegang te krijgen tot onze studio en deel te nemen aan onze les. Indien je niet zeker weet of je wel aanwezig kunt zijn voor een van onze lessen vanwege andere plannen, dan kun je altijd gewoon naar onze studio komen en je ter plekke inschrijven voor de les (mits er plek aanwezig is). Omdat je een plekje bezet hebt gehouden, moeten wij de les bij een late annulering (korten dan 3 uur voordat de les begint) of een no-show in rekening brengen. In het geval van overmacht kun je ons altijd even mailen of bellen zodat we met je mee kunnen denken over de opties.

Om er zeker van te zijn dat je naar de juiste locatie komt, is het verstandig om altijd het rooster op onze eigen website aan te houden. Zodoende kun je duidelijk zien in welke studio de les plaatsvindt, of dat deze les misschien online via Zoom wordt aangeboden.

Een masterclass is 90 minuten lang en gratis toegankelijk voor leden met een Balanzs Regelmatig of Balanzs Altijd abonnement. Indien je een andere kaart of abonnement hebt, betaal je € 20,00 voor een Masterclass. Een workshop is minimaal 2 uur lang en hier betaal je naast je leskaart voor. Natuurlijk ben je ook altijd welkom wanneer je op dit moment geen lessen kaart of abonnement hebt!

Ons gehele rooster van aankomende masterclasses en workshops vind je op onze website, via dit rooster kun je je direct online inschrijven. Ook kun je een mailtje sturen naar hallo@balanzs.nl en schrijven we je in! De reservering is definitief na betaling.

We hebben een prachtig team van meer dan 90 docenten en per stad geven er verschillende docenten les. Via de website kun je zien welke docenten er bij ons lesgeven.

We hebben een breed scala aan verschillende lessen, je kunt ze bekijken via de yogastijlen pagina.

Dit verschilt per docent. Sommige docenten bieden alle stijlen aan, anderen zijn meer gespecialiseerd in 1 of enkele stijlen.

Overige vragen

Sommige docenten bieden fysieke aanpassingen aan tijdens de yoga les, ze zullen altijd om jouw toestemming vragen voordat ze je aanraken. Als je liever niet aangeraakt wordt, laat je docent dan weten dat je liever hebt dat ze jou verbaal aanwijzingen bieden ter ondersteuning van de pose waar je je in bevindt.

Absoluut! Hiervoor hebben wij ons Karma Yogi programma in het leven geroepen, waarbij we iedereen de kans geven om lessen te volgen in de studio’s van Balanzs. Dit doen we super old-school, door jouw tijd in te ruilen voor lessen. Er is geen geld bij betrokken.

Als Karma yogi kun je bijvoorbeeld helpen met het schoonmaken van onze studio’s en in ruil daarvoor krijg je gratis yoga! Klinkt goed, toch?

Stuur een mailtje naar hallo@balanzs.nl en laat ons weten in welke stad je ons graag zou willen helpen, dan nemen we contact met je op met alle details!

Kindfulness staat niet alleen centraal in onze lessen, maar ook in het ontwerp van onze studio’s. Zo maken wij gebruik van zeer efficiënte infrarood panelen die het heel goed doen op groene stroom, zijn we super trots op onze bamboe vloeren en interieur. Bamboe groeit supersnel en is een duurzame keuze. Daarnaast maken wij gebruik van led-verlichting, waterbesparende douchekoppen, en een slim ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit binnen minstens net zo goed is als wanneer je buiten bent! Wij kunnen real-time de temperatuur, co2 waardes en het energieverbruik in onze studio’s monitoren.

Zeker weten! Je kunt een cadeaukaart aanschaffen via onze prijzen pagina, als je helemaal naar beneden scrollt dan vind je de verschillende opties. Cadeau kaarten zijn 2 jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

De persoon die de cadeaukaart ontvangt hoeft enkel op de link in het mailtje dat zij ontvangen te klikken en de stappen te volgen (om een account aan te maken of om de kaart aan hun bestaande account toe te voegen). De cadeaukaart wordt dan automatisch zichtbaar als betaaloptie wanneer zij een volgende aankoop willen doen!

Voor cadeaukaarten die verkocht zijn voor maart 2022 en nog niet zichtbaar zijn in jouw account, kun je een mailtje sturen naar hallo@balanzs.nl – benoem hierin het cadeaukaart nummer en het bedrag wat hier op staat, zodat wij dit voor je toe kunnen voegen aan jouw account.

Alle gevonden voorwerpen worden voor 1 maand bewaard in onze studio, dus geen zorgen! Als je 15 minuten voor of na een les even langskomt in de studio dan kan een van onze docenten je helpen om onze gevonden voorwerpen te bekijken. Alle voorwerpen die na een maand nog niet opgehaald zijn worden gedoneerd aan een goed doel.

Tijdens je zwangerschap kun je deelnemen aan al onze lessen, al raden wij tijdens je eerste trimester onze HOT Yoga lessen af. Afhankelijk van hoe je je voelt zul je snel genoeg vinden of deze lessen vervolgens wel of niet goed aanvoelen voor jou tijdens je zwangerschap. Laat jouw docent altijd weten dat je zwanger bent, zo dat hier rekening mee gehouden kan worden in het voorbereiden van de les en zij jou opties kunnen aanbevelen tijdens de les. Luister goed naar je lichaam tijdens de yogalessen, neem pauzes en pas je yogabeoefening aan wanneer en waar dit nodig is. Wat je lijf nu nodig heeft kan immers heel anders zijn dan wat je gewend bent!

Op dit moment bieden wij In Rotterdam op woensdagmiddag een speciale zwangerschapsyogales aan. Op donderdagochtend kun je via Zoom deelnemen aan een Prenatal Yoga les welke goed gecombineerd kan worden met de Gentle Flow les die hier op volgt.

Lessen die prettig kunnen zijn om uit te proberen wanneer je (net) zwanger bent zijn: Gentle Flow, Re-Balanzs, Hatha, Yin en Yin Flow, en Yin/Yang Yoga lessen. Je vindt en boekt al onze lessen via het rooster. Naast onze studio lessen vind je ook een ruime selectie aan lessen in onze online bibliotheek die geschikt zijn wanneer je zwanger of onlangs bevallen bent.

Als je het fijn vindt dan voegen wij een notitie toe aan jouw account zodat onze docenten op de hoogte zijn van jouw zwangerschap en weten hoe lang jij dit al bent. Zodoende kunnen zij hier dan rekening mee houden bij de voorbereidingen van hun lessen en jou alternatieven aanbieden voor poses waar nodig. Stuur je ons een mailtje als je dit fijn lijkt?

Nieuw bij Balanzs

Super, welkom bij Balanzs! We zijn vereerd dat je voor het eerst een yogales komt uitproberen bij een van onze mooie studios. Iedereen die voor het eerst bij ons langskomt kan gebruik maken van een gratis 7-daagse proefweek. Je kunt eenmalig gebruik maken van deze proefweek.  Om je aan te melden voor deze trial bezoek je onze prijzen pagina, jouw proefweek wordt actief vanaf de eerste les waar je aan deelneemt. Je hebt nu zeven aaneengesloten dagen om al onze online en studio lessen uit te proberen. Veel plezier gewenst op de mat!

Al onze lessen zijn toegankelijk voor iedereen, als je geen of weinig ervaring hebt met yoga we raden aan dat je begint met een van onze mildere lessen, zoals een Gentle Flow of Hatha Yoga les.

Tijdens onze 7 dagen gratis proefweek kun je gedurende 7 aaneensluitende dagen, zoveel lessen proberen als je wilt. Je kunt je op onze website via de prijzen pagina of via de try now button rechtsboven aan de pagina, aanmelden voor onze 7 dagen gratis trial en je eerste les reserveren. Let op: er zal eerst gevraagd worden om een account aan te maken, dit heb je nodig om straks je lessen te reserveren.

Het is bij Balanzs altijd lekker warm. Luchtige kleding, zoals een t-shirt en een korte broek, is een prima keuze. Voor de Hot Yoga neem je kleding mee waarin je flink kan zweten, kleding die wat strakker zit kan hierbij prettiger zijn zodat je kleding niet aan je huid plakt. Voor mannen is het dragen van een t-shirt tijdens een Hot Yoga les optioneel. Voor onze rustigere lessen kun je eventueel comfortabele sokken en een trui meenemen, om aan te trekken tijdens de eindontspanning.

Voor jouw eerste les kun je gratis gebruik maken van een van onze yoga matten. Vervolgens kun je jouw eigen mat meenemen of een mat van ons huren voor €1 per keer. Neem ook een handdoek mee om over jouw mat te leggen, zodat je meer grip hebt tijdens onze warme/actieve lessen. We hebben douches in al onze studio’s, mocht je hier gebruik van willen maken dan neem je nog een extra handdoek mee.

Yoga wordt beoefend op blote voeten, dus we trekken onze schoenen uit bij binnenkomst van de studio. Zorg er verder voor dat je genoeg drinkt voor en na jouw les. Je kunt een waterfles meenemen naar de studio en waar nodig slokjes water nemen tijdens de les. Je bent welkom om extra props mee te nemen naar onze studio om jouw yoga beoefening te ondersteunen, je kunt hierbij denken aan een oogkussen, bolster, dekentje of yoga riem. Yoga blokken zijn in al onze studio’s aanwezig.

Teacher Training

Ja, Balanzs biedt een 200 uurs, Yoga Alliance certified teacher training cursus.

Ja, de training is volledig Yoga Alliance gecertificeerd.

De training bestaat uit 200 uur en is opgedeeld in een Yin gedeelte en een Vinyasa gedeelte en bestaat uit 2 modules van elk 100 uur. Beide modules zijn verdeeld over een aantal weekenden, gemiddeld 1 weekend per maand. Module 1 heeft een focus op het verdiepen van kennis, Module 2 is gericht op lesgeven. Je kunt alle informatie vinden op de website.

  • Balanzs biedt op dit moment een teacher training aan in Den Haag en Rotterdam,  we zijn van plan dit in de tweede helft van 2022 uit te breiden naar Utrecht
  • Module 1 vindt ieder jaar plaats in Rotterdam tussen Maart en Juni en in Den Haag tussen September en December
  • Module 2 start jaarlijks in Den Haag in Maart en in Rotterdam in September

Ja, als je niet alles wat je wilt weten kunt vinden op onze Academy pagina, dan kun je daar ook nog het e-book downloaden. Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en jouw vragen stellen via teachertraining@balanzs.nl