luca yoga teacher

luca

Luca, geboren en getogen in Florence, Italië, is een gepassioneerde leraar die de praktijk onderzoekt via een dynamische visie van de traditionele Ashtanga Vinyasa Yoga-methode.

Opgeleid in Florence door Larry Schultz Rocket-beweging “It’s Yoga”, werd hij in 2015 gecertificeerde Ashtanga Vinyasa yogaleraar en, volgens het pad van de Larry Schultz-methode, werd hij in 2016 een gecertificeerde raketleraar.

In 2018 verrijkte hij zijn anatomische kennis en bestudeerde hij de invloed van de praktijk op het menselijk lichaam met “The Yoga Therapy Institute” in Amsterdam bij het bijwonen van de module “Skeletal and Muscular Clinic” onder leiding van M. Mukherjee.

Luca kwam voor het eerst in aanraking met meditatie terwijl hij als een kok in Nederland werkte.

Aangetrokken door oosterse filosofieën sinds zijn jonge leeftijd, met yoga en meditatie, ontdekte hij een methode om stress uit zijn dagelijkse leven te halen, en sindsdien heeft hij de denkvelden onderzocht volgens de leer van zijn Satsang-mentor Swami Tripurashakti.

Deze ervaring verhoogde zijn interesse voor de praktijk die hij door de jaren heen verschillende meditatie- en vipassana-retraites bezocht.

Na zijn eerste lange reis in Azië in 2011, begint Luca ook de Asana’s en de fysieke visie van Yoga diepgaand te verkennen door middel van verschillende uitdrukkingen en methoden, en recentelijk zijn interesse verleggend naar disciplines die verband houden met bewegingswetenschap en bewustzijn.

Luca’s visie op oefenen is een mix van vrijheid en traditie gegeven door zijn Rocket-opleiding en basisprincipes met veel aanpassingen om het oefenen te vergemakkelijken of te verhogen en waarbij de sequenties een sterke correlatie hebben met de reactie van de geest op lichaamsbewegingen, zich voorbereiden als een pad heide, flexibiliteitskracht en balans tussen de innerlijke en uiterlijke reis van studenten.

Visionair kok, reflecterend fotograaf en ontdekker van het psychologische universum, Luca brengt zijn eigen persoonlijke levenservaring graag in praktijk volgens het motto van de prachtige Krishnamacharia: “Leer wat er in je zit. Niet zoals het voor jou geldt, voor jezelf, maar zoals het voor de ander geldt ‘

“Leer wat er in je zit. Niet zoals het voor jou geldt, voor jezelf, maar zoals het voor de ander geldt ‘

This post is also available in: Engels