judith

Yoga is voorzichtig aan mijn leven binnen gekomen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk met een yogadocent als moeder. Toen ik jonger was nam dans een grote en belangrijke plek in mijn leven. Zo groot zelfs dat ik al heel vroeg besloot dat ik danseres wilde worden. Uiteindelijk ben ik als uitvoerend danser afgestudeerd aan London Contemporary Dance School en later als choreograaf en docent van Codarts Rotterdam.

Tijdens mijn jaren als danser en later als docent en choreograaf is yoga op mijn pad gekomen. Mijn eerste YTT heb ik dan ook gedaan om verdieping te geven aan mijn eigen practice. Uiteindelijk ben ik steeds meer verliefd geraakt op yoga, zo erg zelfs dat ik mijn eerste liefde (dans) iets heb losgelaten om mij steeds meer te richten op yoga en het geven van yoga lessen.

Ruim een jaar geleden ben ik dan ook begonnen aan een tweede, hele intensieve,  YTT. Ik ben hier voorlopig nog niet mee klaar, eind volgend jaar rond ik deze opleiding af. In mijn lessen ligt de nadruk op plezier door bewegen. Beweging kan mij zo intens gelukkig maken en ik hoop hier een klein beetje van mee te kunnen geven in mijn lessen. Daarnaast blijf ik natuurlijk een danser en besteed ik veel aandacht aan alignement in de lessen. Dat soms een hele kleine aanwijzing een wezenlijk verschil maakt in hoe je een asana beleeft blijf ik iedere keer weer wonderlijk vinden. En bovenal dankbaar dat ik dit mag delen.

Yoga voelt voor mij iedere keer weer als thuiskomen. Als het fundament van mijn dag. Iedere practice en iedere les is daarom ook weer anders. Iedere dag zijn we zelf ook een beetje anders. Yoga is zoveel meer dan alleen de fysieke houdingen. Dat is het mooie van yoga… Iedere practice en iedere les is weer een avontuur waarin je beetje bij beetje jezelf beter leert kennen.

This post is also available in: Engels