Sla wraps zijn een ideale lichte snack: het is binnen een paar minuutjes gemaakt en ook nog eens super gezond. Sla wraps maak je zo: je vervangt simpelweg een normale wrap met een stevig blad sla van een krop sla / ijsbergsla. Stop hem niet te vol anders krijg je ze niet goed opgerold, je maakt eigenlijk een soort ‘mini wraps’.
Wat heb je nodig voor 1 portie

  • 6 stevige sla bladeren
  • Een handvol spinazie
  • 2 gekookte en gepelde eieren
  • ¼ komkommer in dunne kleine reepjes
  • 6 kleine plakjes biologische gerookte zalm
  • 2 eetlepels dille
  • peper en zout naar smaak

    Zo maak je het: 

  1. Haal voorzichtig de grote bladeren sla van de krop af, zodat ze niet scheuren
  2. Gebruik deze bladeren als ‘wrap’ en verdeel de eieren, komkommer, spinazie, zalm en dille over de 6 bladeren
  3. Voeg wat zwarte peper en zout toe
  4. Rol voorzichtig op

 

Sla Wraps met Zalm en Ei

Variaties
Lekkere variaties voor vulling van sla wraps zijn bijvoorbeeld:

  • Zwarte bonen met avocado en koriander
  • Quinoa met limoensap en cherry tomaatjes
  • Geroosterde kikkererwten met lente-ui en mais
  • Gerookte kip met paprika en komkommer
  • Gebakken garnalen met mango en basilicum
  • Gestoomde broccoli met kidneybonen en avocado
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *