“Wil je drie, vijf of zes dagen?” Drie klinkt weinig, maar laten we niet te hard van stapel lopen. “Doe maar drie”. “Goed dan staat maandagavond alles voor je klaar”. Easy Peasy Lemon Squeezy. Dacht ik. Lichamelijke klachten heb ik niet en mijn levensstijl is au fond best heel gezond. Isabel gaat  op dinsdag naar de crèche en ik moet gewoon werken, dus die eerste dag; pffff, eitje! Best lekker eigenlijk, wakker worden en niet haastig een ontbijt in elkaar te moeten flansen. De koelkast was gevuld met sappen deze morgen. Op volgorde van ‘ontbijt’ tot ‘diner’. Let’s start the day.

Daar ik ‘s morgens al vaak een smoothie drink, deed de ochtendsap niet echt anders voorkomen dan normaal. De zon scheen volop en het voelde als een aangename wintersport dag. Shit. Wintersport. Pizza’s. Pasta’s. Witte stokbroden met Nutella en Babybell. Uh-oh, my mind is taking over… Een lunchsap dan maar. Eén met bietjes. Smaakt naar zoet en gezond. Een snuf kaneel erbij kan vast geen kwaad. Honger heb ik niet en bij de gedachte dat ik er vandaag nog drie mag, word ik plots heel gelukkig. Goed. Nog een kop thee dan maar.

Rond 15.00 uur word ik flauwig. Ah! Daar is de snack sap. Hij bevat wortels. Ik kijk naar hem alsof ik moet zeggen: Sorry sapje, maar ik moet wel. En weg is-ie. Vriendin L. zou vanavond komen eten, maar ik heb haar verteld dat ik niet eet. Wel drink. Geen wijn. Sap. Ze kwam binnen met eigen kost. “Ik warm mijn sap even op”. L. keek ietwat beteuterd naar mijn pan. En ik naar haar bord. Een beetje cayennepeper, gemberpoeder en kurkuma gaf deze zetting iets meer bite. “Eetsmakelijk”.

Ik ben weer alleen en het dessert (peer-, amandelsap) heb ik net op. Een lichte hoofdpijn zeurt rond de slapen, de moeheid is toegeslagen en een knagende honger vergezelt me deze nacht. Nog twee dagen. Twee. Makkie.

Florine Duif  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *