shiatsu behandeling

Shiatsu Therapie

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst en vindt zijn oorsprong in China. Het heeft als doel om lichamelijke, emotionele en geestelijke klachten te verlichten, gezondheid en vitaliteit te bevorderen en het zelf genezend vermogen van de mens te activeren.

Een Shiatsu-behandeling wordt uitgevoerd op een matras (futon). Je kunt je kleding gewoon aanhouden. Er wordt druk uitgeoefend met vingers, handpalmen, ellebogen, knieën en voeten op punten langs de meridianen — energiebanen waar de vitale levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Daarnaast zijn er ook manipulatietechnieken bij Shiatsu van toepassing zoals rekken, strekken en draaien van lichaamsdelen. Bij de eerste keer vindt een diagnosegesprek plaats, waarna een doelgerichte en effectieve behandeling volgt. Bouw voldoende rust in na de behandeling.

Verschillende oorzaken kunnen lichaam en geest uit balans brengen: denk aan weersomstandigheden, emoties, te hard werken en te weinig rusten of onevenwichtige voeding. Hierdoor kan de Qi in het lichaam worden beïnvloed of geblokkeerd waardoor klachten zoals pijn, stijfheid, benauwdheid, slaaploosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen en emotionele klachten ontstaan.

Je ondergaat Shiatsu voor diepe ontspanning, opheffing van fysieke en emotionele blokkades, vermindering van klachten, opbouw van een beter levenspatroon, meer energie & stabiliteit, een beter evenwicht tussen lichaam en geest.

N.B. momenteel kunnen deze behandelingen niet vergoed worden door de verzekeraars. Onze therapeut overweegt zich in de toekomst te registeren.

TherapeutenDong & Kristal

Prijs: 65 euro (60 min),  90 euro ( 90 min.)

5 sessies 60 min 300 euro

5 sessies 90 min 425 euro

This post is also available in: Engels