Het bekende Thaise gerecht met noedels ken je vast wel, deze versie met komkommer en wortel ‘noedels’ is gezond en ideaal als lunch. Het is makkelijk te maken en het staat binnen 10 minuten op tafel! Tip: je kunt de garnalen ook vervangen door gegrilde biefstuk reepjes.

Wat heb je nodig?

  •      2 komkommers
  •      1 grote wortel
  •      2 lente uien
  •      1 bosje verse koriander
  •      1 bosje munt
  •      2 handenvol pinda’s
  •      200 gram garnalen
  •      En voor de dressing: 1 limoen, 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel chili vlokken, 1 eetlepel honing, 1 teen knoflook

Zo maak je het:

  1.    Maak van de komkommer en wortels ‘noedels’ door middel van een spiralizer of julienne snijder.  
  2.    Blancheer de wortel kort zodat ze iets zachter worden.
  3.    Snijd de lente-ui, koriander en munt fijn en combineer alles in een kom.
  4.    Wok de garnalen in een beetje olie en knoflook.
  5.    Maak ondertussen de dressing door het sap van 1 limoen, 1 fijngehakte knoflookteen, 3 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel chili vlokken en 1 eetlepel honing in een pot te doen
  6.    Doe de deksel op de pot en schud goed.
  7.    Doe de dressing bij de salade en meng goed.
  8.    Haal de garnalen van het vuur en leg apart om een beetje af te koelen.
  9.    Gebruik een vijzel om de pinda’s fijn te malen. Verdeel de salade over twee kommen, voeg de garnalen en de noten toe en garneer naar wens nog met wat blaadjes munt en koriander.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *