Happy New Year

Het is 7 januari en de afgelopen week zijn de goede voornemens je vast om de oren gevlogen. De meest gehoorde goede voornemens uit mijn omgeving zijn: ”ik ga meer sporten”, ”ik ga afvallen”, ”ik ga minder werken”, ”ik ga minder kopen” en ”ik ga gezonder eten”. Het is eigenlijk gek, dat je nooit hoort: wat ik  nu doe blijf ik doen. Ik ben tevreden over bijvoorbeeld de manier waarop ik het huishouden/mijn balans/sportactiviteiten regel. 


Tevreden

Mijn goede voornemens voor dit jaar zien er dus iets anders uit. Ik wil dit jaar niet streven naar beter, meer of heel erg anders. Zoals het nu is, is het goed genoeg. Waar ik bijvoorbeeld super gelukkig mee ben is dat ik vorig jaar Yoga weer actief heb opgepakt bij Balanzs. Van jarenlang 3 keer per week ging ik naar jarenlang niet, naar nu gemiddeld 2 keer per week. In mijn hoofd zegt een stemmetje dat het altijd meer kan. Ook nog even een avond-sessie. Of lekker op zondag-ochtend. Maar mijn agenda puilt, net als die van iedereen, behoorlijk uit van de leuke sociale verplichtingen, werk, mijn gezin en me-time. Yoga moet iets leuks en fijns voor mijzelf blijven. Zonder druk dus. Van die 2 keer per week geniet ik enorm, en als het even wat minder is: ook goed. Als het even wat meer is: prima!

Geniet!

Mijn ervaring met goede voornemens is daarnaast ook dat je het een maand goed volhoudt, en daarna afzwakt. Omdat het niet haalbaar is. Of omdat het niet bij je past. Ik ben nu dus al een week heel gelukkig dat ik helemaal niets hoef op dit gebied, alleen te zorgen dat ik geniet wat ik doe! Simpel toch!