meditation learning

Dit is nou nieuws waar we blij van worden! De Riverbend School dichtbij Chennai, India, leert kinderen hoe ze gelukkig kunnen zijn. Er zijn zelfs speciale meditatieruimtes. Meditatie op school! Our dream come true 😍

Een uitgebreide Harvard-studie heeft aangetoond dat sterke interpersoonlijke relaties aanzienlijk bijdragen aan een gelukkig leven. Dit was dan ook een van de inspiratiebronnen voor De Riverbend School om een sterke focus te leggen op het ontwikkelen van sociale en emotionele intelligentie.

Natuurlijk is er ook focus op academische ontwikkeling, maar op een andere manier dan in de traditionele zin van het woord. Bij veel scholen worden studenten volgepropt met informatie om vervolgens te testen hoe goed ze feiten kunnen onthouden. De Riverbend School doet dit anders – hun doel is om ervoor te zorgen dat de kinderen een bepaalde mindset ontwikkelen met bijbehorende skills om zo een steentje bij te kunnen dragen aan de maatschappij.

Het initiatief van De Riverbend School is onderdeel van een educatie-trend die omschreven kan worden als “gepersonaliseerd leren”. Studenten hebben de vrijheid om hun eigen curriculum samen te stellen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld werken aan het bedenken van oplossingen voor sociale en maatschappelijke problemen, of ze kunnen ervoor kiezen om te leren coderen. Docenten geven geen urenlange lectures, maar in plaats daarvan zijn ze een bemiddelaar in het leerproces van de student. De studenten gaan zelf onderzoeken wat ze willen en waar ze goed in zijn.

Geluk is een van de meest fundamentele basisbehoeften. Hoe mooi is het dat de focus van een school ligt op het stimuleren van geluk, compassie en het creëren van positieve impact? Wat vind jij, zouden er meer scholen zoals deze moeten zijn?

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *