Ik zit bij een van mijn favoriete koffietentjes aan een hoge tafel. Mijn ‘vaste’ plekje op een lekkere bank bij het raam is bezet. Het is lunchtijd en druk. Het plan was dat ik hier al veel eerder heen zou gaan, vanochtend al. Maar dat was voordat ik mijn to-do-list voor vandaag maakte. Daar stonden serieus wel 20 dingen op 😳. En ik weet niet wat het is met die lijstjes, maar als er dan eenmaal een ligt, dan begint zo’n lijstje me te roepen. Zoiets als: “vink me af! Vink me af!!”. Ik ben op voorhand altijd erg optimistisch over hoe lang die ‘taakjes’ dan gaan duren. Je raad het al, die duren meestal langer dan verwacht, of die lijst is zo belachelijk lang, dat als je er eenmaal aan begint, je steeds denkt: “oh ja, dan doe ik ook nog even deze, en die en dat”. En voor je het weet zit je dus op zo’n irritante hoge stoel met dito tafel. Ik moet er gewoon om lachen. Dit is gewoon even een uitnodiging van het universum om na te denken over wat ik écht wil. En wat ik vandaag écht wilde, was vanochtend hier gaan zitten en gaan schrijven aan mijn volgende boek. Op mijn ‘vaste’ plekje. En dat kon ook gewoon. Ik had zelfs speciaal geen afspraken gepland. Waarom ik me dan toch weer liet verleiden door het vooruitzicht van dat lekkere gevoel ‘alles te hebben afgevinkt’? Ik weet het natuurlijk echt wel. Mijn emotionele brein had ‘gewoon’ even mijn roer overgenomen, zonder dat ik me daar bewust van was. Gelukkig komt er altijd weer een moment van bewustzijn. Bewustzijn op wat er dan gebeurt en waarom ik mijn dromen opzij zet voor dingen die echt best wel even kunnen wachten tot de middag…of tot de dag erna, of zelfs de week of maand erna…. of eigenlijk überhaupt totaal onbelangrijk zijn 😂
 
Sophie 
 
PS Wil je meer weten over bewustzijnsontwikkeling, check mijn website www.coachingbysophie.nl 
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *