Afgelopen vrijdag zag ik mijn ‘oudste’ vriendinnetje. Dat komt er veel te weinig van, maar het is altijd dierbaar om elkaar te zien. Natuurlijk is er op zulke momenten nooit genoeg tijd om helemaal bij te praten, maar deze ‘meet-ups’ koester ik, omdat het leven op zulke momenten zo ontzettend ‘echt’ is.

En ik realiseerde me opeens weer hoe bijzonder dit soort momenten zijn in het drukke bestaan van alledag. En vooral ook, dat dit is waar het in het leven allemaal om draait. Om echtheid, om contact, om verbinding met de mensen en de wereld om ons heen en natuurlijk ook om de connectie met onszelf. Maar dat het ons met enige regelmaat, of zelfs vaak gebeurt, dat we de écht belangrijke dingen laten ondersneeuwen door de waan van de dag. Die bestaat dan bijvoorbeeld uit alle dingen die we denken te móeten doen, en wel nú. Of uit de zorgen over morgen, uit angsten en gepieker over hoe het toch eigenlijk allemaal anders of beter zou moeten of had gemoeten. Of uit gedachten over hoe ons leven, of wijzelf (of onze partner, kinderen, ouders, collega’s, bazen etc) er eigenlijk uit had moeten zien, als we het beter hadden aangepakt, we harder hadden gewerkt of als de ander beter zijn best zou doen of had gedaan. Om vervolgens te bedenken, dat als wij vanaf nu maar hard genoeg ons best doen, het uiteindelijk echt wel gaat lukken, om precies dát leven te leiden waar we stiekem nog altijd op hopen.

Al die gedachten en gevoelens, kunnen een mens tot waanzin drijven. Maar het ergste is, dat het ons laat afdrijven van wat er in het hier en nu allemaal wél is. Alleen kunnen we dat vaak niet zien, omdat we er als het ware ‘blind’ voor zijn geworden. Je kan het eigenlijk zo zien. Op enig moment in ons verleden hebben wij allemaal een bril op gezet, ik noem het even de ‘overlevingsstrategie-bril’, en door die bril nemen wij de wereld nog altijd waar. Het is dus onze perceptie hoe wij de wereld zien en ervaren. En het is ook precies díe perceptie waar we zoveel last van kunnen hebben.

Maar als ik je nou zeg dat die bril niet fout of slecht is, maar dat je hem gewoon niet meer nodig hebt, omdat hij oud en gedateerd is en daarnaast zelfs af en toe behoorlijk knelt. Waarom zou je hem dan nog dragen?

 

X Sophie

 

Wil je weten hoe je die bril afzet en hoe je jouw wereld kan gaan zien voor wat die werkelijk is? Check mijn website: www.coachingbysophie.nl of mail me (info@coachingbysophie.nl) voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

 

Coaching by Sophie

Praktijk voor coaching en bewustwording

www.coachingbysophie.nl

info@coachingbysophie.nl

06-28788431

 

Auteur: Sophie Zeestraten

1 antwoord
  1. Loes
    Loes zegt:

    Een waar verhaal, Sophie. Mooi omschreven en eenvoudig gemaakt: verbinden terwijl je bent, zonder m’n bril waar ik alles door zie en be( ver) oordeel… liefs loes

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *