• de voordelen van yoga

    Yoga is geschikt voor iedereen. Oud, jong, lenig, stijf, fit, of juist niet zo energiek. Iedereen kan yoga beoefenen. Of je het nu dagelijks doet of één maal per week, Yoga verrijkt je leven! Je zal snel de positieve invloed op je lichaam & geest ontdekken. Hieronder vind je enkele voordelen van yoga.

stress

vermindering

Yoga ontspant! Door een daling van het stresshormoon cortisol, verlaging van de bloeddruk en het hartritme ontstaan tal van voordelen: betere spijsvertering, verhoogde immuniteit, vermindering van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

cardiovasculaire workout

Zelfs lichte yoga-oefeningen hebben cardiovasculaire voordelen. Ze verlagen het hartritme, verhogen het uithoudingsvermogen en verbeteren de zuurstofopname.

pijn

verlichting

Nog een voordeel van het beoefenen van yoga is dat het pijn kan verzachten. Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga asanas (houdingen) en meditatie pijn verlicht.

 sterke, slanke & soepele spieren

Bij yoga asanas (houdingen) wordt elke spier in het lichaam gebruikt, lichamelijke kracht neemt toe van top tot teen. Stramme spieren worden weer soepel. En, het beoefenen van yoga zorgt voor een betere lichaamshouding, waardoor nek- en spierklachten afnemen.

mogelijk

gewichtsverlies

Yoga kan je helpen om gewicht te verliezen. Zo verbrand je tijdens een Hot Yoga les wel 600 calorieën! Dankzij calorieverbranding en stressvermindering, spoort yoga ook aan gezonder te eten en helpt yoga je meer zelfvertrouwen te krijgen.

 meer

energie

Mensen die regelmatig een yogales volgen geven vaak aan veel meer energie te hebben. Yoga zorgt voor een complete detox. Tijdens de yogales worden verschillende organen gestimuleerd, dit zorgt voor een optimale bloedtoevoer. Je lichaam kan daardoor snel en effectief afvalstoffen afvoeren. Dit vertraagt het verouderingsproces en geeft meer energie.

verbeterde ademhaling

Yoga leert mensen trager en dieper adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en diepe ontspanning. Zo verhoogt het de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen.

stralende

huid

Door een betere bloedtoevoer en het versneld afvoeren van afvalstoffen helpt yoga je om een stralende huid te krijgen.

yoga maakt je ‘mindful’

Yoga helpt je je te concentreren op het heden en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. En.. yoga leidt tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

7 dagen gratis yoga

wil jij starten met yoga? Dan begin je bij Balanzs met 7 dagen gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom ongeveer 15 minuten voor aanvang van de les naar de studio en na een korte uitleg kun je meteen gratis meedoen! Iedereen binnen een straal van 20 km van Den Haag, Rotterdam of Utrecht is welkom.

This post is also available in: Engels