Havermout is mijn favoriete ontbijt, het is makkelijk te maken, snel klaar en super gezond. Een bord havermout zonder toevoegingen is best saai, maar het is een goede basis om er iets heel lekkers van te maken. Doe er banaan en kaneel doorheen, rozijnen, voeg vers en gedroogd fruit en ongezouten noten aan toe. Je kan er eindeloos mee variëren.

Dit recept met amandelmelk, gegrilde peer en walnoten heb ik gekregen van mijn personal trainer Benjamin Gomes van BG Coaching. Ik heb er zelf kaneel, rozijnen, een beetje honing en bijenpollen aan toegevoegd.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 eetlepels havermout
  • 1/2 rijpe banaan in stukjes
  • 1/4 peer in plakjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel bijenpollen
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je het: 

1. Doe de havermout met de amandelmelk, rozijnen en kaneel in een kleine pan en verhit tot het begint te koken
2. Zet het vuur laag en voeg de banaan in stukjes toe, roer goed door
3. Gril ondertussen de plakjes peer (in een pan/de oven) tot ze zacht en goudbruin zijn
4. Laat de havermout nog 2 minuten op staan en roer af en toe door
5. Doe de havermout in een kom en voeg de gegrilde peer, walnoten, honing en bijenpollen toe

That’s it, makkelijk toch? Geniet van je ontbijt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *